2021-10-11

 

            ПРЕЗЕНТАЦІЯ КНИГИ В. ХАО ЧИНА «ПРО ОСВІТУ» У НАДВІРНІЙ

 Напередодні дня знань - 31 серпня 2021 року - у міській бібліотеці для дітей і юнацтва ім. Ірини Яцури відбулась презентація книги філіппінського автора Вісенте Хао Чина "ПРО ОСВІТУ".

Є книги, які розширюють горизонти людинознавства. Однією із таких книг стала для мене названа книга.

"Людина, тобто втілена здібність мисляча, в цьому Началі живе, рухається і перебуває" (Михайло Ковалинський, учень Григорія Сковороди). На презентації книги "ПРО ОСВІТУ" якраз йшлося про те, як плекати і збагачувати цю вселенську ментальну силу в людині, щоб стала вона благотворною. Бо саме до цього покликана царина людської діяльності, яку називаємо "освітою".

Я мала несподіване щастя стати перекладачкою книги Вісенте Хао Чина. Спробувати перекласти цю книгу українською переконала мене Світлана Гавриленко, яка є Головою Оргкомітету Міжнародного Форуму "Шляхи духовного розвитку людини і суспільства". Форум щороку відбувається у Києві. Учасником і доповідачем цьогорічного, уже XXI такого Форуму, був Вісенте Хао Чин, засновник системи перетворюючої освіти та Коледжу Золотої Ланки - Golden Link College. Якраз основні принципи і надихаючий досвід роботи цих навчальних закладів описаний в його книзі "ПРО ОСВІТУ".

На презентації книги Голова Оргкомітету Форуму Світлана Йосипівна Гавриленко зацікавила присутніх своїми розповідями про автора та міркуваннями про можливості трансформації освіти в Україні.

Видання книги було здійснено завдяки фінансової підтримки ГО "Інститут української національної ідеї", м. Рівне.

Дякую усім, хто завітали на презентацію книги, за розповіді про досвід власного шкільного життя, за обговорення проблем освіти, за висловлені враження від прочитання книги і за світлу атмосферу зустрічі.

Книгу "ПРО ОСВІТУ" подаровано читацькому клубу PROтеки і читальній залі Надвірнянської центральної бібліотеки.

Запрошуємо до читання!

Галина Шадловська, Надвірна










 

Комментариев нет:

Отправить комментарий