2014-05-23

ДО НОВОЇ ЗУСТРІЧІ

Дві найголовніші для нас події – ДЕНЬ БІЛОГО ЛОТОСА, який щороку відзначається 8 травня,  як ДЕНЬ ПАМ‘ЯТІ ОЛЕНИ ПЕТРІВНИ БЛАВАТСЬКОЇ та День Перемоги у Великій Вітчизняній Війні – 9 травня, стали приводом для відвідання членами ТОС притулку «Милосердний самарянин» для одиноких людей похилого віку, що діє у місті Кіровограді.
Зранку 8 травня ми зустрілися з керівними працівниками притулку на чолі з директором Іваном Івановичем Галушкою та мешканцями цього закладу. Всі, хто міг сам пересуватися, зібралися на подвір‘ї. Ми коротко розповіли їм про те, хто така Олена Петрівна, яку місію вона виконувала, про її бажання, яке вона залишила у своєму Заповіті, «…роздавати в цей день трохи їжі бідним рибакам…» та пов‘язали це з місією нашої теософської групи.
Почувши слово «теософська», до розмови активно підключився сам Іван Іванович, який просто, доступно, чітко прокоментував його значення. І якщо на початку зустрічі ми відчували і бачили на обличчях людей деяку настороженість, то після його виступу їх очі посвітлішали, напруга відступила. Ми зрозуміли – він для них великий авторитет, а для нас виявився великою підтримкою.
Потім були розмови про Свято Перемоги – 9 травня. Дуже активно включилася в цей процес учасник ВВВ Поліна Павлівна Кравцова, якій 2 червня виповнюється 89 років. Вона з радістю розповіла всім про те, як, не зважаючи на неймовірні труднощі, дійшла від Волги до Рейхстагу і залишила на його стінах свої надписи.
Ми не обійшли увагою тих мешканців, які не змогли вийти на подвіря. Завітали до їх кімнат, намагалися підтримати добрим словом, вкладаючи в зміст кожного всю теплоту та щирість наших сердець.
На жаль, з причин від нас не залежних, ми не зробили жодної фотографїї. Але, на наш погляд, головне те, що змогли хоча вб трохи заповнити ту потребу у спілкуванні, якого так не вистачає цим людям.
Пізніше нам телефонували відповідальні працівники притулку, дякували за зустріч та запрошували до нової.

                                                    Кіровоград      

Комментариев нет:

Отправить комментарий