2017-02-07

Допомога ТОС України Адьяру по усуненню наслідків циклону

Делегація України вирушила на щорічну Конвенцію Міжнародного Теософського Товариства, яка проходила в Адьярі, Індія, з 31 грудня 2016 року по 05 січня 2017 року, в складі 6 членів, а саме: Світлани Гавриленко, Наталії Березанської та Ірини Коритцевої – з Києва, Сергія Нижанківського з Харкова, Наталії Філіпової з Одеси та Раїси Калашнікової з Кропивницького.
 
Перед поїздкою самі члени делегації визначили цілий ряд завдань, які планувалося виконати. Перш за все, нам дуже хотілося допомогти Адьяру в прибиранні території від наслідків непередбаченого гігантського циклону, який пройшов буквально за декілька днів до початку Конвенції.
І це нам вдалося:
ми упорядкували Меморіальний Комплекс Пам’яті, присвячений всім президентам, які відійшли на Тонкий План, а також територію буддійського храму;
розчистили поляну та  привели у належний стан Лавку, з якої Джидду Кришнамурті читав у період з  грудня 1932 по січень 1933 року лекції для членів ТТ Барселони, Іспанія, про теософські ідеї, принципи, про діяльність Теософського Товариства;
прибрали Меморіал співзасновника, першого й довічного Президента Теософського Товариства Генрі Олькотта;
висадили велику кількість трави навколо зведеного після природного катаклізму дерева, яке росте перед самим Адьярським театром – місцем проведення Конвенції.
 
Де б ми не працювали, до нас приєднувалися теософи з різних країн світу – Австралії, Північної Африки, Фінляндії,Аргентини тощо.Це вже був перший крок на Шляху до Єдності.
Наостанок, ми не залишили без уваги й дерево України, яке було посаджено на головній алеї Адьяру в 2010 році: укріпили ще зовсім невеличке молоденьке деревце, поновили (пофарбували) надписи біля нього, а також  біля дерев О.П. Блаватської та Г. С. Олькотта.
Раїса Калашнікова, м. Кропивницький

................................................................................................

Тропический циклон Вардах ударил по Ченнаю и Адяру

Тропический циклон Вардах, первый циклон ураганной силы в этом сезоне, который разразился в Бенгальском заливе, ударил по прибрежным индийским городам Ченнай и Адьяр. Шторм вырывал с корнями деревья, переворачивал автомобили и наносил существенные повреждения зданиям на своем пути через эти города. По сообщению Национального Управления по борьбе с стихиями погибло по крайней мере 10 человек. Скорость ветра и оползни в понедельник 12 декабря достигали скорости 140 км. в час относя Вердах к штормам категории 1 по шкале Шафина-Симпсона.
До удара стихии по побережью, Ченнай уже пострадал от обильных ливней и ветров.
Циклон повредил территорию штаб-квартиры Теософского Общества
Спустя три дня после циклона еще точно не выяснен размер ущерба, нанесенного кампусу, поскольку почти все дороги завалены упавшими деревьями.





Сразу же после случившегося начались уборочные и ремонтные работы

Комментариев нет:

Отправить комментарий